Over ons

Wie ben ik ?

Wouter Breemersch

Wouter Breemersch was altijd al een fervente loper. 

In de zomer van 2017 begon hij met een nieuwe sport: OCR (Obstacle Course Racing). Hij deed de jaren ervoor af en toe al eens mee met de recreatieve obstakelruns zoals spartacus en vikings. Maar vanaf dan wou hij de lat hoger leggen en trainde hij toe naar een nieuw doel: de competitie binnen het obstakelgebeuren.

Bij zijn tweede officiële wedstrijd had hij een kwalificatie voor het Europees Kampioenschap op zak en bij zijn vierde wedstrijd mocht hij daar nog een ticket voor het Wereld Kampioenschap aan toevoegen.

Omdat er weinig mogelijkheden waren dicht in de buurt om specifiek op de (obstakel)technieken te trainen besliste hij om een hindernisparcours te bouwen in de eigen tuin.

‘k ga iets kleins zetten in de tuin’ zei hij tegen zijn vrouw. Maar toen lagen er plots houten palen van 6 meter lang onder de carport.

Dat ‘klein’ trainingsparcours werd iets groots waarop de meest uiteenlopende hindernissen  geoefend kunnen worden.

Het parcours werd – na deelname aan het WK – opengesteld voor andere atleten uit de buurt.

Eind 2019 kwam dan de beslissing om met enkele van die atleten samen een sportclub op te richten die nu de naam ‘OCR Houtland’ draagt.

Maar niet alleen voor Wouter is dit een trainingsparcours, ook de 2 zoontjes en zijn vrouw trainen ondertussen mee.

Voorheen stond er in de tuin een klassiek speeltoestel met een huisje, schommel en glijbaan. Dit werd na verloop van tijd echter steeds minder gebruikt omdat er te weinig uitdaging was.

Zo rijpte bij Wouter het idee om van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij wil vooral andere mensen overtuigen om te gaan voor een compleet ander concept. Waarbij zowel kinderen, jongeren, als volwassen zich volledig kunnen uitleven: een speeltuin voor groot en klein m.a.w. elk volgens hun eigen mogelijkheden en interesses.

De doelstelling is dan ook om zowel volwassenen als kinderen een uitdaging te geven waarbij ze individueel of samen kunnen trainen. Voor kinderen gebeurt alles spelenderwijs dus ze hebben niet door dat ze aan het trainen zijn en hun grenzen verleggen.

Voor ouderen is het leuk om samen te ‘spelen’ met hun kinderen. 

De opstellingen hebben een robuuste uitstraling en kunnen volledig worden samengesteld op basis van de noden en de wensen van de klant.

De klimtoestellen zijn constant aanpasbaar naargelang de leeftijd of niveau zodat het klim- of speeltoestel aantrekkelijk blijft voor gezinnen, organisaties, de beginnende atleet alsook de professionele atleet.

Er wordt zoveel mogelijk gekozen voor een robuuste, natuurlijke look in combinatie met duurzaam materiaal.

OBSTACLE COURSE RUN

Verzending

België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken

Beste prijs/kwaliteit

Wij werken enkel met de beste materialen die de veiligheid en leeftijdsduur garandeerd

Veilige betalingen

Onze betalingen lopen veilig via de beste betalingsgateways

Scroll to Top