Over ons

Wie zijn wij?

Wouter Breemersch

Wouter Breemersch

Elio Roets

Eve Dewaele

 

We zijn een team van dromers, van durvers, van bedenkers met soms de gekste ideeën!

Daar bovenop zijn we ook fervente sporters. We beoefenen meer specifiek de sport ‘OCR’: Obstacle Course Racing. Dit is een sport waarbij je een bewegwijzerd parcours al lopend moet afleggen, waarbij je verschillende hindernissen moet overwinnen.

Wouter en Elio leerden elkaar in 2018 kennen op het EK in Denemarken. Eve maakte kennis met de sport door Wouter te begeleiden naar het WK in Engeland.

Omdat er weinig mogelijkheden waren dicht in de buurt om specifiek op de (obstakel)technieken te trainen besliste Wouter om een hindernisparcours te bouwen in de eigen tuin.

‘k ga iets kleins zetten in de tuin’ zei hij tegen Eve. Maar toen stond er plots een constructie van 15 op 6 meter en 5 meter hoog. Dat ‘klein’ trainingsparcours werd iets groots waarop de meest uiteenlopende hindernissen  geoefend kunnen worden. Het parcours werd – na deelname aan het WK – opengesteld voor andere atleten uit de buurt.

Eind 2019 kwam dan de beslissing om met enkele van die atleten samen een sportclub op te richten die nu de naam ‘OCR Houtland’ draagt. Al snel begonnen de kinderen van de atleten mee te trainen (al was het voor hen voornamelijk spelen).

Zo rijpte bij Wouter het idee om van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij wil vooral andere mensen overtuigen om te gaan voor een compleet ander concept. Waarbij zowel kinderen, jongeren, als volwassen zich volledig kunnen uitleven: een speeltuin voor groot en klein m.a.w. elk volgens hun eigen mogelijkheden en interesses.

De doelstelling is dan ook om zowel volwassenen als kinderen een uitdaging te geven waarbij ze individueel of samen kunnen trainen. Voor kinderen gebeurt alles spelenderwijs dus ze hebben niet door dat ze aan het trainen zijn en hun grenzen verleggen. Voor ouderen is het leuk om samen te ‘spelen’ met hun kinderen. 

Klimber werd geboren en groeide al snel uit naar een bloeiend bedrijf. Wouter en Elio houden zich voornamelijk bezig met het bedenken, ontwerpen, tekenen en bouwen van de constructies. Eve vult aan met creatieve ideeën, evenementen en verzorgt de sociale media.

Verzending

België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken

Beste prijs/kwaliteit

Wij werken enkel met de beste materialen die de veiligheid en leeftijdsduur garandeerd

Veilige betalingen

Onze betalingen lopen veilig via de beste betalingsgateways

Scroll naar boven